Orice șofer știe că nu există mașină care să nu se strice după un timp, indiferent cât de bine este îngrijită. Se strică o piesă, se sparge o oglindă, ai nevoie de o componentă cu care mașina nu este dotată. În aceste cazuri, există două posibilități, fie cumpărarea pieselor noi, fie apelarea la o firmă de dezmembrari auto Cluj, dacă locuiesc în acest județ. Iată câteva motive pentru care poți alege cea de-a doua variantă.

Piață dezvoltată de dezmembrari auto Cluj
În județul Cluj există o piață destul de dezvoltată a firmelor de dezmembrări auto, majoritatea lor fiind situate la câțiva zeci de kilometri depărtare de principalele orașe din județ, datorită spațiului mare necesar pentru depozitarea autoturismelor și a magaziilor cu piese suplimentare.

În funcție de nevoile fiecărui șofer, în Cluj exisă firme care dezmembrează doar anume mărci de mașini, unde se pot găsi piese și componente de la toate modele cunoscute ale mărcii respective. În afara acestora, sunt și firme care dezmembrează mașini, indiferent de marcă sau de model. La acestea apelează, de obicei, persoanele care au mai multe tipuri de mașini în familie sau cei care doresc să își personalizeze într-un stil mai aparte autoturismele.

Gamă variată de piese și componente auto
Atunci când ai în garaj o mașină care a depășit 10 ani vechime s-ar putea ca firma producătoare să nu mai realizeze piese pentru acest model, astfel să nu mai ai posibilitatea să cumperi de la reprezentanță piesa de care ai nevoie. În schimb, s-ar putea să găsești piesa respectivă la o firmă ce se ocupă cu colectarea mașinilor ieșite din circulație, din diferite motive. Pe piața de dezmembrari auto Cluj, de exemplu, se găsește o gamă variată de piese auto, de la diferite modele de mașini, atât mai noi, cât și mai vechi, iar multe firme pot aduce, la cerere anumite piese, dacă acestea nu există în stoc.

Prețuri mai mici
Mulți posesori de mașini preferă să cumpere piese de la o firmă de dezmembrări auto și datorită faptului că sunt mai ieftine. Unele firme oferă și granații pentru piesele pe care le vând, indiferent dacă acestea provin de la mașini folosite doar câțiva ani sau mai vechi. În plus, la firmele de dezmembrări auto care au parteneriate cu mărcile oficiale se pot găsi și piese noi, la preț de producător.

În concluzie, dacă ai nevoie de componente auto ce nu se mai fabrică sau dacă mașina ta  nu are anumite piese care ție îți sunt necesare, sau dacă pur și simplu ți s-a stricat mașina și ai nevoie rapid de piese de schimb la un cost redus, poți apela la o firmă de dezmembrari auto.