Dezmembrările auto sunt o ramură importantă, în continuă creștere, a industriei auto din țara noastră, inclusiv din județul Cluj. Mulți deținători de autoturisme preferă să cumpere piese second hand în locul celor noi, atât pentru că sunt mai ieftine, cât și pentru că, unele piese auto deja folosite sunt mai bine realizate și mai rezistente decât cele noi. În funcție de tipul pieselor căutate de fiecare proprietar de mașini, pe piața auto există atât firme de dezmembrări specializate pe o anumită marcă, cum este de exemplu dezmembrări Volkswagen Cluj, fie firme care comercializează piese de schimb de la orice marcă auto.

Marca Volkswagen este una dintre cele mai căutate și mai bune mărci de mașini în ceea ce privește raportul calitate – preț. Aceasta se numără printre mărcile care își păstrează valoarea în timp, chiar și după ce trece de 100.000 de kilometri, acesta este și unul dintre motivele pentru care multă lume își cumpără mașini de la această firmă germană. În plus, aceasta produce modele de mașini pentru toate gusturile, de la autoturisme de lux cum este Passat-ul sau CC, la autoturisme de oraș, cum sunt Up, Polo și Golf, la mașini de familie, ca de exemplu Golf Break sau Bora, până la SUV-uri cum sunt modelele Tiguan și Touareg, însă lista poate continua.

Pentru că piața autoturismelor Volkswagen este una destul de mare, din industria auto din județ nu putea lipsi nici firmele de dezmembrări Volkswagen Cluj, specializate doar pe această marcă. Acest lucru însemnă că, aceste firme vând  piese de schimb second hand doar de modelele de mașini deținute de această marcă germane de automobile.

Avantajele unei firme specializate doar pe o anumită marcă, cum este în cazul de față Volkswagen este acela că aici poți găsi mult mai ușor diferite piese pentru un anumit model de mașină care nu se mai fabrică sau care s-a vândut în ediție limitată. Producătorii de mașini obișnuiesc ca, pe lângă modelele standard de mașini, cum sunt Golf, Bora, Polo, Up, Passat, Tiguan sau Touareg, să scoată și ediții limitare mai dotate pentru acele modele, iar cum acestea sunt fabricate într-un număr limitat și piesele lor se găsesc tot într-un număr limitat sau nu se mai fabrică după câțiva ani. Însă, indiferent că mașina în serie limitată e cumpărată din străinătate sau din țară, există șanse mult mai mari ca piesele necesare pentru repararea ei să poată fi găsite la centrele de dezmembrări Volkswagen Cluj.

Prin urmare, dacă dețineți o mașină marca Volkswagen și aveți nevoie să îi înlocuiți o piesă, pe termen scurt, puteți achiziționa o componentă second hand de la un parc de dezmembrări auto specializat pe modelele acestei mărci germane de mașini.